Gustav Johansson i samarbete med Radisson Blu Waterfront Hotel

Fotograf: Therese Aldgård. På bilden: Robert Stridsberg och Gustav Johansson

Matkreatören Gustav Johansson, som driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt Gott” och den växtbaserade restaurangen ChouChou, öppnar unik pop up-restaurang på Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm i maj. Det innovativa samarbetet är en del av hotellets arbete med att skapa mer hållbara hotellvistelser, och förhoppningen är att inte bara attrahera resande gäster utan även locka stockholmarna in till hotellet. 

Pop up-restaurangen slår upp dörrarna den 16 maj och håller öppet under fyra kvällar i veckan i tre veckor. Maten som kommer att serveras blir ett möte mellan två kök där idéerna från ChouChou möter kreativiteten och hantverket från det kulinariska teamet på Radisson Blu Waterfront. Resultatet blir riktigt god mat som inte kompromissar på vare sig hållbarhet eller kvalitet. 

På Radisson Blu Waterfront har vi ett ständigt fokus på hur vi kan utveckla vår verksamhet och skapa bättre och mer hållbara upplevelser för våra kunder. I hotellets nylanserade restaurang, The Lounge, är hållbarhet ett genomgående tema och genom att samarbeta med Gustav kan vi lära av varandra och utveckla vår veganska meny. Tillsammans kan vi locka fler stockholmare till hotellet och visa att vi är så mycket mer än en traditionell hotellrestaurang, säger Sam Holmberg, General Manager på Radisson Blu Waterfront Hotel. 

– På ChouChou vill vi visa hur fantastiskt gott det är med växtbaserad mat – och för att göra det på bästa möjliga sätt så måste vi skapa dessa upplevelser på fler ställen där folk kanske inte själva hade sökt upp den. På Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm möts varje dag tusentals människor och hotellet är därför en perfekt plats för att skapa nya hållbara och jävligt goda matupplevelser, säger Gustav Johansson. 

Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm är verifierat enligt Hotel Sustainability Basics och arbetar aktivt för att hela tiden skapa mer hållbara hotellvistelser. Till exempel är byggnaden utrustad med så kallade dubbelfönster för att effektivt stänga ute trafikbuller och samtidigt agera som en stor solfångare för att samla in värmeenergi. Energin används sedan för att värma det sanitära varmvattnet på hotellet, och den överflödiga energin för att värma hotellet på natten. Samarbetet med Gustav är en del av detta hållbarhetsarbete och ett led i att utveckla hotellets arbete med hållbar mat. 

Ambitionen med samarbetet är också att någon av rätterna som serveras under gästspelet ska finnas kvar på den ordinarie menyn. Förutom fantastisk mat kan gästerna som besöker pop up-restaurangen även förvänta sig flera andra överraskningar – bland annat att Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm en kväll i veckan bjuder ett sällskap på hela matnotan. 

Föregående
Föregående

Fotoutställningen Seed Stories utforskar fröer från hela världen

Nästa
Nästa

Allt fler svenskar väljer second hand